tiistai 5. heinäkuuta 2016

Suloisen makeat Bebet

Sunnuntaina iski taas kova leivontavimma ja rupesin selailemaan leivontakirjojani. Kirjoista ei kuitenkaan löytynyt mitään mihin tarttua, joten suuntasin tutkimaan blogeja. Annin Uunissa -blogista löytyi kaksi reseptiä, joiden väliltä arvoin kumpaa teen: Dumle-brownieita vai Bebe-leivoksia. Päädyin tällä kertaa bebeihin, koska niitä minun on pitänyt testata jo aikaisemminkin.
Tämäkin resepti oli hyvin kannattava kokeilu. Bebet olivat ulkonäöltään super suloisia ja maultaan niin ihanan makeita! Juuri sopivan pieni makea leivonnainen. Aika helppojakin tehdä, vaikka hieman aikaavieviä. Nämä pitääkin kirjata yo-juhlien leivontalistalle...

Bebe-leivokset
Ohjeesta tulee noin 20 Bebe -leivosta. 

Pohja:
200 g voita
100 g sokeria
300 g vehnäjauhoja

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Taikina on hyvin murumaista, kun se on valmista. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot muffinipellin koloihin - käytin lusikkaa apuna.  Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla pyörylöitä ja painaa ne suoraan pellille. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen uunistasi. Ota pohjat uunista ja painele reunat sekä pohja lusikalla tasaisiksi. Jäähdytä pohjia hetki pellillä ja kumoa sitten varovasti ritilälle jäähtymään.

Täyte:
100 g sokeria
3 rkl vettä
3 keltuaista
300 g voita
2 tl vaniljasokeria

Mittaa sokeri, vesi ja  keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vipilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa ettei keltuainen kokkaroidu. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon). Tähän menee vain muutama minuutti. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltuaisseos on jäähtynyt lisää se voikreemiin vatkaten. Täytä pohjat täytteellä pienen palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.
  
Kuorrutus:
200 g sitruunatomusokeria (myös tavallinen käy)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
pinkkiä pastaväriä

Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä - kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää. Värjää kuorrutus lopuksi. Vaaleanpunaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele nonparelleilla ja siirrä jääkaappin jähmettymään. 





10 kommenttia:

  1. Oih, Bebet on niin hyviä! Tekemisessä on oma "vaivansa", mutta lopputulos palkitaan, nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ovat niin sanotusti "vaivansa arvoisia"! :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Täytyy kiittää hyvää reseptiä. :)

      Poista
  3. Kerran sain maistaa ihanan pehmoista bebeä. Olihan se hyvää, mutta ihan liian makeaa mun makuun.. :) Hyvännäköisiä bebejä olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! :) Nämä ovat juuri sellaisia leivonnaisia, että varmasti ovat jonkun makuun liian makeita. Itse en vielä ole löytänyt omaan makuun liian makeaa leivosta... :D

      Poista
  4. Voi kun joku leipoisi minulle bebejä!

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)