maanantai 18. joulukuuta 2017

Suussa sulava suklaakakku

Viime postauksesta vierähtänyt jälleen tovi. Mitään erityistä syytä tähän ei ole, on vaan tullut tehtyä kaikkea muuta. Nyt kuitenkin ajattelin, että pakko saada tämä postaus julkaistua, koska yksi toinenkin resepti odottaa julkaisua ja joululta on tulossa myös uusi postaus. Jouluaattoonhan ei tosiaan ole kuin 6 yötä, hui!
Tämä suklaakakku resepti on kulkenut mukana jo kauan. Parempaa en ole vielä löytänyt. Resepti näytti löytyvän Yhteishyvän sivuilta, eli sieltä se on aikoinaan bongattu. Tässä on super mehevä pohja ja ihana kiiltävä suklainen kuorrutus. Täyttä suklaata koko kakku, eikä ihme, tuleehan tähän melkein kaksi levyä taloussuklaata! :D



Perinteinen suklaakakku

Ainekset
10 palaa 
200 g taloussuklaata 
200 g margariinia 
munaa 
2 dl sokeria 
4 rkl kaakaojauhetta 
1,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
Kuorrutus
150 g taloussuklaata 
1 dl kermaa 
1 rkl margariinia 
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.


Seuraava resepti olisi jouluinen piparijuustokakku. Sen yritän julkaista hitusen nopeammin kuin tämän reseptin. ;D Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)