sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän juustokakkubrowniet

Nyt ystävänpäivän lähestyessä halusin leipoa jotakin hyvää. Aluksi mielessä kävivät kuppikakut, mutta lopulta päädyin näihin ihaniin juustokakkubrownieihin. Ohje löytyy Liisan "Makeaa"-leivontakirjasta. Näistä tuli aivan ihania! Ihanan suklaisia herkkupaloja, joiden päällä ihanaa juustokakkutäytettä! Maistelin näitä vadelmilla ja ilman, ja nämä kyllä ehdottomasti kaipaavat rinnalleen nokareen hilloa tai marjoja. Tuovat mukavaa raikkautta ja kirpsakkuutta. Mutta menevät kyllä ilmankin. ;)



Juustokakkubrowniet
"Browniet ja juustokakut ovat jo itsessään herkullisia, mutta kun nämä kaksi yhdistetään syntyy täysin vastustamaton leivonnainen."


POHJA:
200g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
4dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Valmista pohja sulattamalla voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti omassa kulhossaan. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja kääntele taikinan joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

TÄYTE:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 munaa
2rkl maissitärkkelystä
1tl vanilja-aromia

Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä suklaataikinan päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan, jotta saat kevyesti marmoroidun pinnan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30-40 min. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.   



Kannattaa kyllä kokeilla näitä herkkupaloja! Nämä olivat hyvin helppotekoisia ja mikä tärkeintä, todella herkullisia! :D
Mitäköhän sitä seuraavaksi leipoisi? Ehkä laskiaispullia? ;)

Mukavaa viikonalkua toivotellen, Essi


3 kommenttia:

  1. Nämä näyttää niin hyviltä. Fuusioleivonnaiset on kyllä huippuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis jep, niin on! :D Eikä nämäkään tehny poikkeusta, niiin hyviä olivat. ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)