tiistai 1. marraskuuta 2016

Lumihiutalekakku

Meillä oli vieraita koko viime viikonlopun ja siinä samassa juhlimme pikkuveljeni Villen 7v. synttäreitä vähän etuajassa. Tottahan toki kakku piti olla ja minä lupauduin sellaisen tekemään.
Ville on "ihan perus" täytekakkujen ystävä, eli kakun sisältä löytyi kerma-rahkaseosta, mansikkaa ja banaania. Hyvin samanlainen täyte kuin viime vuoden rakettikakussa. Kakku oli "perus" kakuksi oikein mehevä ja herkullinen. Myös vieraat kehuivat kakkua.


Tein kakkuun viiden munan sokerikakkupohjan. Pinnalle tein kermapursotukset ja lasten avustuksella sokerimassa lumihiutaleita. Ajattelin, että valkoiset lumihiutaleet eivät erotu valkoisen kerman joukosta, joten värjäsin sokerimassan mustikkamehulla vaalean violetiksi.


Lisäksi tarjolla oli porkkanapiirakkaa, vadelma- ja suklaakeksejä, mehua ja kahvia.


Ensi viikonloppuna juhlitaan sitten hieman enemmän. Sunnuntaina juhlimaan tulee sukulaisia ja maanantaina Villen koulukavereita. Leipomista siis tiedossa. ;)
oikein mukavaa loppuviikkoa!
-Essi

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno kakku! Olen kuullut monen kehuvan tuota banaani-mansikka yhdistelmää täytteenä, mutta itse en ole koskaan sitä maistanut saati tehnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Nyt olisi korkea aika kokeilla tätä herkullista "lastenkutsu" täytettä! ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)