sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Omena-murupiiras

Viime leivontapostauksesta minun osaltani on vierähtänyt jo tovi. Syyllinen tähän taukoon on koulukiireet, erityisesti yo-kokeisiin valmistautuminen. Heti kun pääsen kokeista eroon, lupaan postata ahkerammin. :) Minulla on yksi leivonnainen (kahden viikon takaa) postaamatta, mutta julkaisen sen luultavasti myöhemmin.
Eilen leivoin jälleen omenoista, ne kun ovat nyt niin mehukkaita. Tämä kyseinen omena-murupiirakka  on super helppo ja nopea tehdä. Taikinaa ei tarvitse vatkata, vaan sekoittaa aineet nopeasti yhdessä kulhossa. Päällä oleva muru kruunaa kokonaisuuden, niin kuin muruseoksilla on usein tapana tehdä. Hyvä valinta yllätysvieraiden saapuessa! (Resepti on napattu Pullahiiren leivontanurkka -blogista.)



Omenapiirakka kanelimurulla
(pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
4 1/2 dl kermaa tai maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
noin 7 isoa kotimaista omenaa

Murukerros
60 g voita
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja


Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kerma tai maito (voit myös sekoittaa puolet kermaa, puolet maitoa) sekä kananmunat. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita hyvin. 

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 x 40 cm) ja levitä tasaiseksi. Kuori omenat ja poista siemenkota. Siivuta omenat ja levitä omenasiivut pohjan päälle. 

Sulata murukerroksen voi ja sekoita voin joukkoon kaneli, vaniljasokeri, sokeri sekä vehnäjauhot. Ripottele murukerros omenasiivujen päälle. 

Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Nautiskele sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa! 


4 kommenttia:

  1. Juuri tällainen murupäällysteinen omenapiirakka on parasta! Ja kaveriksi vielä vaniljakastiketta tai -jäätelöä, niin johan on täydellistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, nämä murupäällysteet on super herkkua!! <3

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)