maanantai 12. syyskuuta 2016

Nyhtöpossu pitaleivät

Nyhtöpossu. Se sana on pyörinyt mielessäni pitkään ja eilen päätin valmistaa sitä. Laitoin kasslerin aamupäivällä uuniin ja iltapäivällä se oli ihanan mureaa ja todella maukasta! Päätin tehdä nyhtöpossun kanssa pitaleipiä ja lisukkeena oli salaattia, kurkkua, tomaattia ja majoneesia.  Paistoin myös ranskalaisia pitaleipien kylkeen. Nam, oli kyllä hyvää! ;) Melkein kuin tortillaa, muttei kuitenkaan. Iskän mielestä nämä olivat parempia kuin tortillat ja iskälle tuli Kreikan reissu mieleen, kun siellä oltiin kuulemma syöty pitaleipiä erilaisilla täytteillä. Nyhtöpossu sopii varmasti erinomaisesti tortillankin väliin, pitää kokeilla joskus.



Pitaleipien ohje otettu täältä.

Pitaleivät 10 kpl

3 dl vettä
8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Sekoita kuivahiiva 2 dl jauhoja ja lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää suola, öljy ja loput jauhoista hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaksi ja nostata liinan alla lämpöisessä paikassa noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Leivo kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 10 palaseen. Kaulitse jokainen taikinapala jauhojen avulla 0,5-1 cm paksuisiksi pyöreiksi leipäsiksi. Laita leipäset uunipellille ja nostata vielä 10-15 minuuttia. Paista uunin ylätasolla 5-8 minuuttia. Mitä pidempi paistoaika, sitä kovakuorisempia ja rapeampia leipäsistä tulee. Pitaleivät muodostavat uunissa noustessaan taskun, joten älä pistele taikinaa haarukalla ennen paistoa tai avaa uunia paiston aikana. Anna leipästen jäähtyä hieman ennen täyttöä.


Porsaan kasslerin/kasslerpihvit laitoin aamupäivällä uuniin ja hauduttelin n. 5h. Lihasta tuli todella mureaa ja Super hyvää! Sitä oli myös helppo riipiä palasiksi. En maustanut lihaa mitenkään, sillä kasslerissa oli valmis marinadi.



Voi nam nam nam, näitä teen kyllä mielelläni uudestaan! Tosi herkullisia ja loppupeleissä melko helppoja valmistaa. Lihan kypsyttämisessä pitää vain olla kärsivällinen. :)


Lämmintä alkuviikkoa! :)
Essi

4 kommenttia:

  1. Voi mikä herkkujen herkku! Pakko tunnustaa etten ole koskaan nyhtöpossua maistanut saatika tehnyt, mutta kukapa ei mureasta lihasta tykkäisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä niin hyvää ja tosi mureaa, suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista
  2. Nyhtöpossua olisi kiva joskus kyllä kokeilla! Kuulostaa niin herkulliselta.. Myös pitaleivät on mulla kokeilematta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla niin nyhtöpossua kuin pitaleipiäkin, superherkkua molemmat! ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)