perjantai 30. syyskuuta 2016

Mansikkainen täytekakku mokkapalakuorrutteella

Jippii, syksyn yo-kokeet vihdoin ohi! Noin tunti sitten tulin biologian yo-kokeesta ja olo on nyt kyllä helpottunut. Vihdoin pientä taukoa kesällä alkaneesta lukemisesta. Leipomiseenkin jää nyt paremmin aikaa. :)
Viime viikon lauantaina vietimme ukin 84-vuotis syntymäpäiviä. Viime vuonna julkaisin 83-vuotis syntymäpäiväkakun reseptin täällä, joka onkin yksi meidän luetuimmista postauksista. Täytekakkuresepteistä tunnutaan pitävän paljon. Sellaista kommenttia saimme myös arvonnan yhteydessä pidetyssä kyselyssä.
Kakkuun tehtiin itse asiassa juuri sama 6 munan kakkupohja, kuin viime vuonnakin. Hyväksi havaittua ei kannata vaihtaa. Ukin pyynnöstä väliin tuli mansikkahilloa ja mansikkarahkaa, johon vatkattiin lisäksi vaniljakastiketta. Päälle tuli mokkapalakuorrutus ja reunoille kermavaahtopursotukset. Olen tehnyt usein kakkuihin mokkapalakuorrutuksen kinuskin sijasta. Se on paljon nopeampi ja jopa parempi. Tämäkin oli todella maukas täytekakku!

Mansikkainen täytekakku mokkapalakuorrutteella

Kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria 
3 dl vehnäjauhoja 
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 180-asteessa keskitasolla noin 30 min. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.
Täyte:
Kostutus marjamehulla.
Kostutuksen jälkeen väliin vähän mansikkahilloa.

4 dl kermaa
1 prk rahkaa
n. 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakstiketta
mansikoita 
sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Lisää sokeria oman maun mukaan. Lisää myös mansikat. Vaahdota vaniljakastike eri kupissa ja lisää rahkan joukkoon. 

Mokkapalakuorrute:

4,5 dl tomusokeria
100 g voita (sulatettuna)
5 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria

Sulata ensin voi. Sekoita joukkoon vahva kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria vähitellen ja sekoittele koko ajan. Valmis kuorrute on kauniin kiiltävää.


Reunalla olevan kerman pintaan ripottelin myös kookoshiutaleita.




Moni on toivonut blogiin myös gluteenittomia ohjeita. Ukin syntymäpäiville tein gluteenitonta porkkanapiirakkaa, jonka reseptin julkaisen myös täällä. :) Roosa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)