keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Valkosuklaamuffinssit kauniilla kukkapursotuksilla

Huomasin viime viikolla Kinuskikissan blogista upeita ruusu- ja tulppaanipursotuksia, jotka oli tehty vain niiden tekemiseen tarkoitetuilla tyllilla. Jos upeiden kukkapursotusten tekeminen oli tosiaan niin helppoa, oli minunkin pakko saada tyllat. Niinpä suunnistin suoraan Kinuskikissan toivepuotiin ja tein tilauksen. Toimitus oli hyvin nopea, sillä tyllat olivat perillä jo seuraavana päivänä. 
Eilen päätin kokeilla uusia tyllia tekemällä muffineita ja niihin kukkapursotukset. Ensimmäinen pursotus epäonnistui, kun yritin tehdä kukasta liian korkean, mutta kun hoksasin tekniikan alkoi homma sujua. Ja en voi kyllä kuin ylistää tyllia! Helppoa, nopeaa ja niin kaunista. Jos esimerkiksi ruusujen tekeminen on tuntunut vaikealta ja työläältä, ei se enää sitä ole. 
Muffinssien taikinan ohje on Tarun Kuppikakut-kirjasta ja pursotuksen ohje Kinuskikissan blogista.

Valkosuklaamuffinssit kukkapursotuksilla

12 kpl

Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
50 g valkosuklaarouhetta

Täyte
150 g mansikkahilloa

Sokerikreemi ruusupursotuksiin
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
2 tl vadelma-aromia
2 rkl vettä
ruusunpunaista pastaväriä tai elintarvikeväriä 
Lisäksi:
Russian Tip -tyllat, ruusu ja tulppaanipursotuspussi, 45 cm
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenäään. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi vielä rouhittu valkosuklaa ja jaa seos 12 muffinssivuokaan muffinssipellille. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Tarkista muffinssipohjien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssien jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
Tee omenaporalla tai lusikalla kolo muffinssien keskelle. Täytä kolo mansikkahillolla.
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pehmeys vaikuttaa kreemin rakenteeseen ja näin pursotusjälkeen. Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Lisää vadelma-aromi. Jos et käytä aromia, korvaa se vedellä, jotta rakenne pysyy samana. Sekoita lopuksi joukkoon vesi pienissä erissä huolellisesti vatkaten. Värjää kreemi vaaleanpunaiseksi/pinkiksi pastavärillä. 
Käytä kreemi samantien, älä siis laita sitä välillä jääkaappiin (paitsi jos kreemi pursotuksen aikana muuttuu liian löysäksi). Laita tylla pursotuspussin sisään ja vedä pussin suu tiukasti tyllan ympärille (pussin pää on tässä vaiheessa leikattu sopivan kokoiseksi). Täytä pussi kreemillä ja pursota kukkasia muffinssien päälle. Säilytä koristellut muffinssit jääkaapissa.




Muistakaahan käydä osallistumassa kesäkuun haasteeseen tästä. Osallistujia kaivattaisiin kipeästi! :) Roosa

8 kommenttia:

  1. Kauniit pursotukset. :) muffinssit kuulostaa herkullisilta..

    VastaaPoista
  2. Teille on haaste :) Ks. postauksen viimeinen rivi ;)

    http://www.anninuunissa.fi/2016/06/perinteiset-ihanat-bebe-leivokset.html

    VastaaPoista
  3. Hieno kukkapursotus :) Mulla on vaan se yksi pursotustekniikka, johon olen jumiutunut. Pitäisi kokeilla rohkeammin kaikkea uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Rohkeasti kokeilemaan, jo pelkällä tähtityllalla saa vaikka minkälaista pursotusta aikaan. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)