perjantai 22. tammikuuta 2016

Smoothiekakku



Yksi uudenvuodenlupauksistani oli tammikuun ajan kestävä herkkulakko. No, ihan hyvin olen pystynyt pitämään näppini erossa leivontakulhoista ja herkuista, mutta Reetan maanantaina leipomat mokkapalat näytti niin hyviltä, että olihan munkin pakko maistaa. ;) Ja hyviä oli! Täytyy kyllä myöntää, että taisin itsekkin olla vähän Reetan apuna leivonnassa, mutta sehän on ihan sallittua, kunhan ei laita taikinaa suuhun, vai mitä? ;) Taikinan syönti taitaa olla mun heikkous leivonnassa ja varmaan yksi syy siihen miksi esim. tiikerikakusta tulee aina niin pieni. Mutta voin vannoa, etten syönyt yhtään taikinaa enkä kuorrutetta, enkä olis varmaan syönyt valmiita mokkapalojakaan, jos äiti ja Reetta ei ois painostanu... No mutta ehkä oli ihan hyvä että maistoin. :)
 
Tässä vielä kuva Reetan muhkeista mokkapaloista
 
Tämän postauksen tarkoitus ei kuitenkaan ollut vain kehua Reetan mokkapaloja, vaan keskittyä ehkä enemmänkin tähän smoothiekakkuun, jota siis tein eilen. Ja yritän nyt pysyä tässä edellä mainitussa lupauksessani ja tämä kakku sopiikin siihen tarkoitukseen kuin nenä päähän!
 
 
Vuoden 2016 ensimmäisessä K-ruoka lehdessä oli smoothiekakun ohje ja se näytti niin herkulliselta, että oli pakko testata. Smoothiessa olisi saanut olla ripaus sokeria tai vähän hunajaa, mutta hyvää oli ilmankin. Pohja oli mun mielestä ihan tosi hyvä, mangosose antoi siihen ihanaa makua.
Lehden kakku oli hieman tummemman värinen, mutta minun kakun hailakkuus johtui varmaan siitä että käytin puutarhamustikoita, kun tavallisia ei enää ollut. Tavalliset mustikat olisivat saattaneet antaa myös hieman enemmän makua. 
 
Smoothiekakku
 
Pohja:
175g digestive keksejä
1ps (90g) mangososetta
 
Täyte:
2 banaania
300g mustikoita
400g AB-jogurttia
7 liivatelehteä (itse laitoin 6, kun ei ollut enempää ja tosi hyvin pysyi kasassa.)
vettä
(sokeria tai hunajaa)
 
Murskaa keksit vahvan pakastepussin sisällä lihanuijalla Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin. 
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. 
Sekoita kuoritut banaanit, kohmeiset mustikat ja jogurtti tehosekoittimessa tai blenderissä tasaiseksi. 
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. (Voit tässä vaiheessa halutessasi makeuttaa täytteen sokerilla tai hunajalla). Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.
 
 
 
Kannattaa kyllä kokeilla, sopii niin iltapalaksi kuin jälkiruoaksi ja tätä voi hyvällä omatunnolla syödä vähän enemmänkin. ;)
Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
Essi
 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)