keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Mehevät mokkapalat

Moips!
Enpäs ole hirveesti tänne blogiin nyt kirjotellu, mutta päätin että yritän nyt leipoa ja kirjoitella tänne mahdollisimman paljon. Maanantaina päätinkin leipoa mokkapaloja. Tuli tosi hyviä! Kerrankin pohjastakin tuli edes jonkun paksuinen, kun aika usein tulee semmoinen lättypohja. kuorrutus onnistui kans tosi hyvin!:) Ohje löytyi Pullahiiren leivontanurkka-blogista täältä. ;)


Pohja:
 6 munaa
5 dl sokeria
8 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kiehuvaa vettä
300g margariinia


Kuorrute

6 rkl vahvaa kahvia
6 rkl margariinia
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhoa
n. 1 pkt tomusokeria
(nonparellit)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lissä joukkoon kolmessa erässä vuorotellen kiehuva vesi sekä yhteen sekoitetut kuivataineet. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada uunipellille. Paista n. 25 min. 175 asteessa.
Tee kuorrute jo sillä aikaa, kun pohja on vielä uunissa. Sekoita sulatettu margariini ja kuuma kahvi. Lisää joukkoon kaakaojauho, vaniljasokeri sekä tomusokeri.  Lisää tomusokeria sen verran, että massasta tulee aika paksua. Levitä massa kuuman pohjalevyn päälle ja ripottele nonparellit.   



 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä mokkapaloja. Viimeksi tein mokkapaloista pätkisversion, mikä oli sekin erittäin hyvää, yllätys, yllätys. :) Näitä voisi tehdä taas isomman määrän ja laittaa osan pakkaseen vierasvaraksi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon. Tuo pätkisversio kuullostaa myös tosi hyvältä.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon. Tuo pätkisversio kuullostaa myös tosi hyvältä.:)

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)