maanantai 7. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän kuulumiset

Juhlahumun jälkeen piti taas palata arkeen. Maanantait on jotenkin aina niin ankeita, nyt varsinkin kun on niin pimeää ja lumet sulanut. Itsenäisyyspäivä meni täällä meillä oikein mukavasti. Aamupäivällä leivoin juhlapäivän kunniaksi glögijuustokakun ja katsoin iskän kanssa Tuntemattoman sotilaan. Se on vaan aina niin hyvä! Illalla syötiin hyvää ruokaa sini-valkoisen kynttilän loisteessa. Illalla katsottiin totta kai itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto. Jennillä oli mun mielestä tosi nätti mekko, mutta muut eivät jääneet pahemmin mieleen. Iltapalaksi syötiin vielä glögijuustokakkua ja juotiin glögiä. Oli tosi rauhallinen ja ihana itsenäisyyspäivä!


 Glögijuustokakku

Pohja:
150g pipareita
75g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3rkl appelsiinimehua

Murskaa piparit. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.

Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Sekoita tuorejuusto, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.

Kiille:
4 liivatelehteä
1dl vettä
3dl Glögitiivistettä

Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa välillä sekoittaen, kunnes seos on mahdollisimman kylmää, muttei  hyytynyttä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
 
 
Toivotaan nyt, että tänne tulisi lunta, niin saataisi valkea joulu!
Essi
 

4 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Aion kokeilla lähipäivinä.
    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)