torstai 15. lokakuuta 2015

Pätkiskakku

Taisin lupailla, että postailen tällä viikolla suklaisen herkun parissa. Nyt on sen postauksen vuoro! Löysin jälleen kerran Hellapoliisin Herkkuleivonnaiset ja kakut kirjasta ihanan reseptin, nimittäin pätkiskakun ohjeen. Kuvatekstissä lupailtiin, että kakku sopii syksyn pimeneviin iltoihin ja sitähän piti sitten testata. Kutsuin hyvän ystäväni leipomaan kanssani, sillä yhdessä on aina mukava tehdä ja rupatella samanaikaisesti.
Kun olimme saaneet kakkuun kuorrutuksen, tajusin, että olin unohtanut kuorrutteesta piparminttuaromin, jonka olin ostanut varta vasten kakkuun. Kakkua maistellessamme huomasimme, ettei aromin puuttuminen haitannut makua. Kakku oli nimittäin tällaisen suklaaholistin mielestä taivaallista. <3 Toisaalta kaikkien herkkujen, mitkä sisältävät pätkistä, on pakko olla hyviä. :D Kakku oli super pehmeää ja tuhdin suklaista. Piparminttuaromi olisi varmasti raikastanut makua, mutta minun makunystyräni eivät tarvinneet raikkautta. Tästä kakusta tuli yksi uusi lemppari, nam..!

Pätkiskakku

2 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
200 g sulatettua margariinia tai voita
140 g pss Mini Bites Pätkiksiä
1 1/2 dl maitoa

Pinnalle:
300 g Kaakaotomusokeria
4-6 rkl vettä
Piparminttuaromia vähin erin lisättynä

Koristerakeita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu margariini tai voi.
Silppua Pätkikset ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Kaada taikina hieman reilu litran vetoiseen, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 150 asteessa noin tunti.

Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon vettä, kunnes saat sopivan sakean, mutta levittyvän tahnan. Mausta piparminttuaromilla.
Valuta kuorrute kakun pinnalle.
Koristele koristerakeilla.



Lidlistä löytyi näin ihanan värisiä kakkuvuokia vain viidellä eurolla kappale. Pätkiskakun tein vasemmanpuoleiseen vuokaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)