torstai 24. syyskuuta 2015

Persikka-banaani täytekakku

Ukkini vietti tänään 83-vuotis syntymäpäiviään. Mitään sen suurempia juhlia ei pidetty, vaan ukki järjesti pienet kahvittelut lähimmäisten kanssa. Täytekakku piti tietenkin kahvipöydässä olla, ja minä lupauduin innosta puhkuen kakun tekijäksi. Äitini ehdotti, että pitäisin makumaailman kakussa melko simppelinä ja "varmana", jotta kakku maistuisi vanhalle ihmiselle. Ajattelin tehdä hedelmäisen täytteen ja löysinkin Pullantuoksuinen koti -blogista herkulliselta vaikuttavan persikka-banaani -täytteen ohjeen. Täytteeseen tuli vaniljarahkaa ja kinuskikastiketta, jotka sopivat persikan ja banaanin kanssa todella hyvin yhteen. Kakunpohjan tein jo viikonloppuna pakkaseen valmiiksi ja se mehevöityi parin päivän aikana todella hyväksi. Kakun päälle laitoin vaaleansinisen sokerimassan. Massa alkoi hieman repeilemään ja reunoille tuli muutama ryppy, mutta näitä pieniä epäkohtia tuskin huomasi. Ylijääneestä massasta tein koristeeksi ruusun. Kokeilin ruusun tekoa ensimmäisen kerran, ja mielestäni kukka muistutti ruusua, joten se onnistui. (: Päälle tuli vielä suklaakirjoitus, jonka kanssa oli aluksi hieman ongelmia, koska pursotustylla ei suostunut yhteistyöhön kanssani. Inspiroin, ja tein kirjoituksen hammastikulla, josta leikkasin pään pois. Olisi kirjoitus voinut ehkä kauniimpikin olla, mutta kyllä siitä selvän sai. :D
Kakun mausta ei ole kyllä huonoa sanaa sanottavana. Persikka ja banaani sopivat ihanasti yhteen ja kakku oli sopivan kostea ja mehevä. Arvosanaksi kakku saikin maistelijoilta numeron 11! 

Kakkupohja: 

  • 6 kananmunaa 
  • 3 dl sokeria 
  • 3 dl vehnäjauhoja 
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
(määrät ovat noin -määriä ja näistä tulee kahteen väliin täytettä) 
säilykepersikoita 1 iso purkki (480g)
(osa persikoista soseutettuna, osa pieninä paloina)
2 dl vispattua vispikermaa+1 prk Valion vaniljarahkaa (sokeria maun mukaan)
3 banaania
(osa banaaneista soseutettuna, osa paloina)
2 dl vispattua vispikermaa+kinuskikastiketta (maun mukaan)

Kostutukseen persikoiden lientä ja sitruunamehua.

Halkaise kakut ja asettele esim. kakkualustalle. 
Kostuta persikka-sitruunaliemellä silikonisudin avulla kevyesti.
Levitä persikkasosetta pinnalle.
Levitä tämän jälkeen vispikerma-rahkaseosta persikkasoseen päälle.
Lisää muutamia pilkottua persikan paloja vielä seoksen päälle sattumiksi.

Aseta seuraava kerros päälle ja kostuta levy.
Soseuta esim. haarukalla kaksi banaania, lisää joukkoon hieman sitruunaa ja levitä seos kakun pinnalle. 
Levitä kerma-kinuskiseosta banaanisoseen päälle.
Viipaloi yksi banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet seoksen pinnalle.
Muista kostuttaa myös kakun päällimmäinen kerros.

Levitä lopuksi kakun pinnalle makeutettua kermavaahtoa mahdollisimman tasaisesti. Jos täytteistä jäi kermaseosta jäljelle, voit myös käyttää sitä. 
Kaulitse sokerimassa puhtaan alustan päällä isoksi matoksi ja laita kakun päälle. Tasoittele rypyt. Kakun voi koristella oman mielen mukaan.

6 munan kakkupohja.
1. Kostutetun pohjan päälle laitettu persikkasosetta.


2. Persikkasoseen päällä kermavaahto-vaniljarahka seosta. 

3. Päälle vielä persikan paloja sattumiksi. 

4. Seuraava väli kostutetaan jälleen ja päälle laitetaan banaanisosetta. 

5. Banaanisoseen päälle kermavaahto-kinuskikastike seosta. 

6. Päälle vielä banaaninpaloja sattumiksi.

7. Lopuksi kostutettu kansi päälle. 

8. Kakku peitetty kauttaaltaan kermavaahdolla.

Tekemäni sokerimassaruusu. Ohje ruusun tekoon Heleen's Hobbies -blogista. 

Tällaista sokerimassaa käytin. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)